Astra2connect Ku-band

HERTZINGER IP-Mobiel internetsysteem:

herzinger

  • Overal een internetverbinding met hogere snelheid tegen lagere kosten
  • Het alternatief voor UMTS of als back-up
  • De oplossing voor tijdelijk internet
  • Perfect voor de recreatiemarkt


Altijd en overal toegang tot internet
Mobiel InternetAnno 2013 is het ondenkbaar dat er geen internetverbinding beschikbaar is. Toch is er zeer regelmatig geen internetverbinding aanwezig door overbelasting van het bestaande UMTS netwerk bij calamiteiten of grote evenementen. Daarnaast zijn er locaties waar helemaal geen UMTS verbinding beschikbaar is (white Spots). Ook als zich een grote storing voordoet bij de internet providers, heeft men een probleem.
Om altijd de beschikking te hebben over een internetverbinding hebben we een mobiel systeem ontwikkeld dat in een Flight Case ( een grote koffer) is ondergebracht, het IP-Mobiel internetsysteem. Na het openen van de deksel en het aansluiten op 230 Volt richt het systeem zich automatisch op de satelliet waar een internetverbinding wordt gerealiseerd. Binnen 2 minuten is er een volwaardige 10Mbps internetverbinding, ongeacht of het systeem nu wordt opgezet in de Randstad, op de hei, midden in het bos of op een berg in de Alpen.
Dit vol automatische systeem is speciaal ontworpen voor tijdelijke of mobiele internet toegang. Hierbij valt te denken aan organisaties die actief zijn bij calamiteiten (brandweer, marechaussee, politie) en aan bedrijven die tijdens evenementen internet toegang willen hebben. Ook voor bedrijven die een 100% internet backup willen hebben is dit systeem uitermate geschikt. De Flight Case kan ook worden ingezet als Internet Hot Spot. Dan is er, nadat het systeem operationeel is, automatisch een WiFi Hot Spot beschikbaar waar internet toegang wordt verkregen.

ASTRA satelliet
Het Hertzinger Mobiele Internet Systeem maakt gebruik van de ASTRA satelliet. SES, de beheerder van de ASTRA satellieten heeft sinds een aantal jaar een internet via satelliet platform beschikbaar waarmee internettoegang gerealiseerd kan worden. Op dit moment worden er verbindingen aangeboden van 6Mbps en 10Mbps waarbij de kosten vergelijkbaar zijn met een UMTS abonnement.