Astra2connect Ka-band

Technische informatie en prijzen

De hardware
Het HERTZINGER ASTRA2Connect Ka-band systeem bestaat uit twee delen:

 • sesmodemDe indoor-unit
  Een modem welke in de woning wordt geplaatst. Deze modem is geschikt voor zowel zenden als ontvangen. Middels een UTP aansluiting kunt u eenvoudig het modem aansluiten direct op uw PC, op het bestaande netwerk of op een (optionele) WiFi router.
 • WiFi
  Het is mogelijk een WiFi router op de modem aan te sluiten zodat u draadloos van het internet gebruik kunt maken. Wij bevelen een WiFi router aan (zie prijslijst).
  LET OP, niet alle (WiFi) routers functioneren goed op de modem. Dit kan invloed hebben op de snelheid van het internet. De aanbevolen WiFi router werkt optimaal.
 • outdoorsetDe outdoor-unit
  Een schotelantenne van 80 cm waarop een ontvangst- en zendunit is gemonteerd (iLNB). De schotel wordt bij voorkeur geplaatst op een (optionele) tegelvoet op een plat dak of in de tuin. Ook kan de schotel op een (optionele) muurbeugel aan de muur worden bevestigd. Het is aan te bevelen de schotelantenne door een erkende dealer te laten plaatsen. Deze dealer zorgt er ook voor dat de schotel optimaal wordt uitgericht op de ASTRA-2 (28.2° Oost) en dat de indoor-unit goed wordt aangesloten.

Vanaf de “outdoor-unit” worden twee coaxkabels aangebracht naar de “indoor-unit” welke in de nabijheid van de PC of van (WiFi) router wordt geplaatst. Standaard wordt het HERTZINGER ASTRA2Connect Ka-band systeem geleverd met 30 meter coaxkabel. Indien de afstand van de schotel tot aan de PC groter is dan 30 meter zal er vanaf de modem een UTP kabel moeten worden aangebracht tot aan de PC of de (WiFi) router (deze kan tot 90 meter lang zijn).

TV ontvangst
lnbMiddels een extra houder (bracket) is het ook mogelijk om TV te kunnen ontvangen op de Hertzinger schotel. Het plaatje toon een single LNB maar hier wordt een DuoLNB geleverd die het mogelijk maakt de ASTRA1 en de ASTRA 3 te ontvangen.
Wanneer er meerdere kijkpunten in de woning aanwezig zijn kan er ook een Twin DuoLNB (voor twee satellietontvangers) of een QUAD DuoLNB (voor drie of vier satellietontvangers) worden geleverd.
Zelf installatie
Het is mogelijk om de installatie zelf te doen. Tijdens de installatieprocedure wordt er een piepsignaal op de
ontvangstkop gegenereerd. Op het moment dat er een ononderbroken piep is dan is de installatie goed uitgericht. U kunt hier de installatievideo bekijken.
De service (diensten)
De services welke worden aangeboden zijn voor “standaard internet toegang” en e-mail verkeer. Dit wil zeggen FTP download (en upload) en webbrowsing.

VPN kan maar zal altijd langzamer zijn doordat dit geen gebruik kan maken van de apparatuur die SES ASTRA gebruikt om het surfen en downloaden sneller te maken.
Online gamen is niet aan te bevelen, doordat er een vertraging van 800ms zit in het internet via satelliet. Deze vertraging is nauwelijks merkbaar bij regulier internetgebruik.

De pakketten zijn altijd met een volume. Dit wil zeggen dat er (beperkt) gedownload of geupload kan worden. In eerste instantie kiest u het volume dat het beste bij u past. Mocht u toch het gekozen volumeverbruik overschrijden dan wordt u automatisch naar een inlogpagina doorgestuurd. Van daaruit kunt u eventueel extra volumes (per 1GByte) bij kopen.
Alle protocollen zijn beschikbaar. Bij elk abonnement zit één publiek IP adres, meerdere publieke IP adressen zijn niet mogelijk.

Het contract
De duur van de overeenkomst bedraagt minimaal 1 jaar waarbij maandelijks vooruit de service voldaan dient te worden door middel van automatische incasso (bij facturatie aan een Nederlands of Belgisch adres).

 

De prijzen

Hardware

Omschrijving Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
HERTZINGER ASTRA2connect Ka-band systeem 20Mbps 355,37 430,00
Standaard installatie kosten (alleen internet) 185,95 225,00
Netgear WiFi router 32,23 39,00
TV Bracket met TV DuoLNB (kop) voor 1 kijkpunt 33,89 41,00
TV Bracket met TV DuoLNB (kop) voor 2 kijkpunten 50,42 61,00
TV Bracket met TV DuoLNB (kop) voor 3 of 4 kijkpunten 67,77 82,00
Rol coaxkabel van 20 meter incl. connectoren tbv TV ontvangst 12,40 15,00
Tegelvoet constructie (groot) 74,38 90,00
Muurbeugel 14,46 17,50

Diensten*

Max download Max upload Totaal volume Prijs ex. BTWper maand Prijs incl. BTWper maand
20Mbps 2Mbps 5 GByte 23,96 29,00
20Mbps 2Mbps 15 GByte 32,23 39,00
20Mbps 2Mbps 25 GByte 48,76 59,00
20Mbps 2Mbps 50 GByte 57,02 69,00

* De diensten zijn per maand met een minimale contractduur van 1 jaar na installatie van de hardware.

Additionele diensten

Omschrijving Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
Extra 1GByte Volume €5,37 €6,50
Voordelig bellen (per maand) € 4,13 p/m € 5,00 p/m
Registratiekosten (éénmalig) € 20,66 € 25,00

Telefonie

Omschrijving Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
Starttarief vast (binnen Nederland) 0,04 0,048
Tarief vast per minuut (binnen Nederland) 0,02 0,024
Starttarief mobiel (binnen Nederland) 0,04 0,048
Tarief mobiel per minuut (binnen Nederland) 0,18 0,21

 

De “standaard” installatie omvat de volgende zaken:

Het HERTZINGER ASTRA2Connect Ka-band systeem wordt werkend opgeleverd. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de werkzaamheden met normaal regulier gereedschap uitgevoerd kunnen worden. Eén doorboring in gevel of kozijn zijn hierin inbegrepen. Hak-, breek- en schilderwerkzaamheden evenals diamantboringen zijn uitgesloten. Het aanbrengen van goten, dakdoorvoeren de aanleg van de coaxkabel door kruipruimtes enzovoorts zijn eveneens uitgesloten. De coaxkabel wordt in het zicht aangebracht langs wanden, muren en plinten door gebruik te maken van kabelschoentjes of coax nietjes. Wanneer bestaande kabelgoten of andere kabeltracés aanwezig zijn zal de monteur in overleg met de klant/abonnee bepalen of deze voorzieningen gebruikt kunnen worden. Montage van de schotel moet mogelijk zijn op een goed bereikbare plek, met vrij zicht op het zuiden. De plaatsing van de schotel mag niet hoger zijn dan 4 meter boven het maaiveld (gemeten vanaf grond of balkon).

Bij een standaard installatie wordt er vanuit gegaan dat de installatie ongeveer 4 manuren in beslag zal nemen. Eventuele extra werkzaamheden kunnen tegen meerprijs worden uitgevoerd.